Ямбол пламна: Даскал снима с GSM момчета в тоалетната

0

Скандал с учител в Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ в Ямбол. Откриха GSM-а на даскал с перверзни записи в мъжката тоалетна на училището, стана ясно от публикация във фейсбук.

Впоследствие ямболската прокуратура е сезирана по сигнал, че в местната езикова гимназия с прикрит смартфон в мъжката тоалетна са правени записи. Според неофициална информация ученик е забелязал устройството, а после е установено, че то принадлежи на преподавател.

Последваха реакции от страна на ученици, родители, близки и граждани в социалните мрежи. От учебното заведение обявиха, че с изявление по казуса ще излезе етичната комисия на гимназията, която ще заседава утре, след учебните часове. По разпореждане на Районната прокуратура в Ямбол служители на полицията извършват проверка по случая.

Ето какво пишат учениците:

„Аз съм от класа на ученика на когото му се случи тая отвратителна случка. Учителят беше вкаран в класната стая при нас по време на часа, лично призна за поставянето на телефона в коша макар и да не призна истинската причина. Отключи телефона си със собственият си пръстов отпечатък, а за протокола това дори не беше личният му телефон, а втори с който очевидно разполагаше заради тези си цели.“

„По време на часа въпросното момче отиде до тоалетната и се върна заедно с учителя в стаята държейки телефона и обяснявайки ни, че клипа, който е заснет е дълъг 11 минути, т.е. – снимал е цялото междучасие. По време на заснемането му господинът е стоял пред тоалетната говорейки по личният си телефон.

Момчето намира телефона, който снима в кошчето в кабинката, завит в черна торба и направена дупка за камерата, която да може да снима. Обяснение и причина за заснемане получихме от учителя, която е неадекватна, а телефона беше предаден на директорката. Класът ни беше в дирекцията, за да обоснови гледната си точка и да изслуша виновния.“

Каква е истината ще установи прокуратурата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.