Ютубър-атакист на разпит в НС за Алексей Петров (ВИДЕО)

0

Депутатите от временната комисия за безопасността на машинния вот ще прекъснат ваканцията си, за да изслушат във вторник ютюбъра от „Атака“ Станислав Цанов за машинното гласуване, връзката му с Алексей Петров и заплахите, които твърди, че е получавал от него.

Преди година Цанов имал идея да направи видео за изборния процес и безопасността на машините. Искал да се добере до едно от устройствата и да го даде на хакер, който да го провери за уязвимости. И дори имал и кореспонденция с такъв хакер, който живее в чужбина. Тази история Цанов споделя в свой клип от септември. Добавя още, че е получил обаждане от Алексей Петров и е бил привикан от него, за да бъде предупреден да не се занимава повече с темата. Ютюбърът твърди, че е записал разговора с бившата барета, и пусна част от него във видеото си.

“Правиш едни чатове, имаме и видеоматериал, разбира се, в който си говорите с един младеж за машините за гласуване. Исках да те видя и приятелски да ти кажа да преосмислиш поведението си или начина си на комуникиране и може да ти се наложи да носиш отговорност”, казва глас, за който се твърди, че е на Петров. После му подал листи А4 с разпечатки на чатовете му във фейсбук, инстаграм и вайбър.

В края на септември по време на изслушване в парламента на вътрешния министър Калин Стоянов стана ясно, че МВР се е заело със случая и Цанов ще бъде викан на разпит.

Цанов е един от най-популярните ютюбъри у нас с над 500 хиляди абонати. Качва видеа от 2020 г., а преди това 10 г. е работил като репортер в партийната телевизия на “Атака” – “Алфа” и дори бе кандидат за общински съветник от партията на Волен Сидеров през 2019-а.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.