Забраниха на Устата на снима клип на „Радецки“

0

От Националния исторически музей забраниха на рапъра Устата да снима клип на кораба „Радецки“.

В първоначалната идея на видеото към новата песен на изпълнителя „Jackpot-a или БОТЕВ“ са били предвидени и кадри на кораба ,,Радецки‘‘, който е част от Националния исторически музей. След официално запитване и предоставяне на текста на песента и сценария на видеоклипа, Иван Динев-Устата е получил отказ с основанието: ,,Текстът на песента не отговаря на възприетата от НИМ политика относно опазването и съхраняването на чистотата и висотата на националните исторически личности“.

Изпълнителят коментира: „Разбирам, че такъв проект  може би не е достоен да се снима на „Радецки“, но нормално ли е в същото време на официалния сайт на НИМ да е обявено, че корабът „Радецки“ се дава под наем за коктейли, сватби, делови срещи и други по договаряне? Жалко! Радвам се, че въпреки всичко, видеото е факт и докосна сърцата на хората!“. 

В новия си видеоклип скандалният рапър Иван Динев – Устата е взел на прицел хазарта. Песента му „Jackpot-a или БОТЕВ“ съпоставя подвига на великите ни революционери Ботев и Левски с днешната действителност в България, в която хазартът дебне отвсякъде.

В текста са вплетени фрази и стихове на бележити български писатели и революционери. Видеото е снимано на емблематични места – връх Околчица, монументите на Левски и Ботев в Карлово и Калофер, мемориалния комплекс ,,Априлци‘‘ в Панагюрище и др.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.