Загробени 23 млн. лв.! Депутатите се местят в Партийния дом

0

От 1 септември депутатите ще заседават в сградата на бившия Партиен дом.  В началото на месеца председателят на парламента Росен Желязков разведе репортери от определени медии из новото работно място на народните представители. Тогава той обяснил, че промяната е била подкрепена от всички парламентарни групи. Единствено обаче ИТН се противопоставят на идеята.

Депутатите успяха да заседават в сградата на партийния дом, но за кратко, като ситуацията беше допълнително затруднена от ковид кризата. През 2021 г. ИТН предложиха да се върнат обратно в сградата на пл. „Народно събрание“, тъй като според тях мястото е „символ на парламентаризма“, а залата в партийния дом е „символ и паметник на комунизма“.

Оттогава досега ремонтираната пленарна зала е празна. Съпредседателят на ИТН Тошко Йорданов алармира в края на юли, че за въпросната нова зала са заделени допълнителни 7 млн. лв. за нововъведения, които са ненужни. Според него депутатите искат да ги дадат за „щуротии с ясното съзнание, че вътре има много приятни комисионни”.

Празната нова зала е струвала на данъкоплатците 23 млн. лв. Сградата на пл. „Народно събрание“ пък ще бъде ремонтирана в рамките на следващите три години.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.