Закривай територията: Ген. Наско става конституционен съдия

0

Закривай територията, последният да пусне кепенците – джобният ген. Наско, след цял живот във властта, трасира идеята пенсионно да се набута като съдия в Конституционния съд…

Не е обсъждан въпросът за министри на ДПС (при ротацията, б.а.), те не са и предявявали такава претенция. Съставът на правителството ще е предложение на Мария Габриел, съвместно с Николай Денков. Първо ще направим оценка на всеки от сегашните министрите как се е представил. Персонален състав не сме обсъждали“, каза днес пред Би Ти Ви депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ – 64-годишният Атанас Атанасов.

В отговор на въпрос той посочи, че ако има нужда би станал министър, но подобен въпрос не е бил обсъждан. „Има идея да съм член на Конституционния съд, но не съм сигурен, че там ми е мястото“, каза още Атанасов, чийто номер ако мине, ще се пенсионира на 73 след 9 години в КС.

„Такива парцелирания – не. Ще предлагаме доказани експерти и никакви квоти“. Така депутатът Атанасов отговори на въпрос по Би Ти Ви дали ДПС ще получат една трета от председателските места в регулаторните органи. Тази позиция на „Продължаваме промяната – Демократична България“ е била потвърдена за пореден път на обсъждане вчера.

Наскоро председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че една трета от регулаторите ще са под управлението на ДПС. В отговор Христо Иванов посочи, че досега ГЕРБ, „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ДПС единствено са се разбрали, че ще преговарят за механизъм, по който да се правят назначенията.

Според него хиперактивността на лидера на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски се дължи на предизборната кампания, която води за лидерството в партията, след оставката на Мустафа Карадайъ. „Решенията в парламента се взимат от мнозинството, свърши модела на едноличните решения“, така Атанасов отговори на твърдението на водещата, че каквото предложи Пеевски, това се приема.

Президентът пресолява супата

„Хубаво е да критикуваш, но образно казано президентът пресолява супата“, така депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ коментира днешните критики на държавния глава към управляващите. Според Атанасов откакто България има редовно правителство, Румен Радев не е казал една добра дума за управляващите. „Гроздето е кисело. Понеже те не са част от този процес, затова критикуват. Хубаво им беше да управляват дълго и безконтролно“, допълни депутатът.

Попитан, защо до неотдавна „Продължаваме промяната – Демократична България“ са били на мнение, че Борисов не трябва да има достъп до властта, а сега управляват с него, Атанасов уточни, че такъв е бил гласът на народа. „Сега Борисов не управлява еднолично. В определени сфери антагонистичните противоречия между различните част на мнозинството са гаранция срещу корупционните мрежи и тяхното ограничаване“, защити сегашната формула на управлението той.

Попитан каква промяна в прокуратурата е оглавяването и от Борислав Сарафов, Атанасов посочи, че това е моментно състояние. „Демокрацията е сложно нещо и иска търпение и време“, допълни депутатът.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.