Защо Мерил Стрийп не била желана в „Дяволът носи Прада“?

0

Вече е почти невъзможно да си представим „Дяволът носи Прада“ без бравурното превъплъщение на Мерил Стрийп в ролята на ледената редакторка на модно списание Миранда Пристли.

Но трикратната носителка на „Оскар“ почти не получава ролята за филма, споделя продуцентът му Уенди Финерман в подкаста „Hollywood Gold“, цитиран от ДирБГ

„И относно Мерил – хората си мислеха, че сме луди. Обаждаха се и ми заявяваха, че тя не е била изобщо забавна“, казва Финерман пред водещата Даниела Таплин Лундберг. „Но им казах – напраотив, тя е забавна, а те не са прави, просто ролята, в която се превъплъщава е по-различна“, добавя Уенди.

Преди 2006 г., когато излиза „Дяволът носи Прада“, Стрийп е призната за предимно драматична актриса, известна с наградените си с „Оскар“ роли в „Изборът на Софи“ и „Крамър срещу Крамър“. В крайна сметка тя получава още една номинация за „Оскар“ за изпълнението си на ролята на Миранда Пристли, редакторката, която вдъхва ужас на служителите си, включително и на асистентките си, в които се превъплъщават актрисите Ан Хатауей и Емили Блънт.

Героинята, създадена първоначално от Лорън Уайсбъргър в едноименния ѝ роман от 2003 г., е вдъхновена от редакторката на Vogue Анна Уинтур. „Мисля, че да изберем Стрийп бе част от забавлението – очакваме неочакваното“, добавя Финерман, като си спомня за процеса на работа с легендарната звезда.

„Тя остана в образа си през цялото време. Много ясно показа, че прави своите избори и се придържа към тях“, споделя още Финерман и добавя, че Мерил е избрала да бъде със станалата емблематична сива перука за ролята, въпреки че студиото е имало „някои резерви към нея“. „Но за нея това беше различен свят“, признава продуцентът, тъй като по онова време Стрийп е известна с по-сериозните си изпълнения, включително в „Изборът на Софи“, „Извън Африка“, „Едно истинско нещо“ и „Музика на сърцето“. В крайна сметка всичко се получава, тъй като Стрийп получава своята номинация за „Оскар“ за най-добра главна женска роля за изпълнението си на взискателен главен редактор на списание за висша мода.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.