Жената на Зеленски разкри съкровена тайна

0

Първата дама на Украйна Олена Зеленска разкри защо в момента не живее заедно с президента Володимир Зеленски. Двамата не могат да прекарват много време заедно заради пълномащабната война, започната от Русия.

В интервю за The Jerusalem Post тя призна, че съпругът ѝ в момента спи в кабинета си от съображения за сигурност.

Двамата живеели отделно, тъй като първата дама трябва да е с децата си.

Президентът можел да се среща със съпругата си само през деня. Пред израелското издание първата дама определя редките си срещи със съпруга си като „късмет“.

„Ако имаме късмет, ще се срещнем на обяд в офиса. Никой от нас не може да си позволи свободно време или развлечения в момента“, казва Олена Зеленска.

Първата дама на Украйна разказва и как протича обичайният ѝ ден. Зеленска отива в офиса, където работи по много проекти. Тя се занимава с програми, посветени на психичното здраве и подпомагането на жертви на домашно насилие. Следват интервюта, конференции чрез видеовръзка или по телефона.

„Не мисля, че денят ми е много по-различен от този на един средностатистически украинец“, добавя първата дама.

Олена споделя, че винаги започва деня си с гледане на новините. Всяка сутрин тя се информира как е преминала нощта и дали е имало ракетни удари.

Зеленски и Олена Кияшко, както е моминското име на първата дама, са израснали в един и същи град. Запознават се, когато бъдещият президент учи в института в Кривий Рих. Женят се през 2003 г. На следващата година се ражда дъщеря им Олександра. През 2013 г. в семейството идва и син на име Кирило.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.