Живко Коцев влезе в болница, отлагат разпита му

0

Главният секретар на МВР Живко Коцев е приет в болница. Той е минал през „Пирогов“ и УНСБАЛ „Света Екатерина“, но не и през МВР-болница, пише „Фокус“. Депутатът Бойко Рашков потвърди, че главният секретар на МВР е в лечебно заведение с влошено здравословно състояние, но отказа подробности в коя болница се намира. 

Пред „Дневник“ Рашков каза, че Коцев е с високо кръвно. Депутатът от ПП-ДБ коментира още, че главният секретар е бил притискан от вътрешния министър Калин Стоянов, и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов и редови прокурори да подаде оставка. „Бил е заплашван със задържане под стража, както и с обвинения за престъпление“, уточни Рашков.

По думите му снимките на Коцев със задържаните баща и син Марин и Стефан Димитрови са взети от телефона му, който е бил задържан по време на акцията в Агенция „Митници“. „Прокуратурата по най-долнопробен начин взима на хората телефоните, рови в тях, изважда дори интимни връзки и ги разпространява през медиите“, каза в „Денят с Веселин Дремджиев“ снощи Бойко Рашков.

Припомняме, че в понеделник Живко Коцев излезе в болничен, след като се разразиха скандали около подадената му и впоследствие оттеглена оставка и появилите се негови снимки с арестувани по обвинението за ОПГ висши митничари и бизнесмени, свързвани с контрабандиста Никола Николов-Паскал.

Малко по-късно през деня в интернет излязоха и нови кадри с главсека. На първите, публикувани на 6 април, бяха заснети Коцев и Рашков с обвиняемите за ОПГ заедно с директора на Агенция „Митници“ Петя Банкова бизнесмени Стефан и Мартин Димитрови. Новите снимки, извадени в понеделник вечерта, са на камион с мастърбоксове с цигари и на пачки пари, които са били открити в къщата на оставения в ареста Стефан Димитров. На други се виждат Бойко Рашков, Живко Коцев и Стефан Димитров.

Във вчерашния ден в медиите се появиха и показания по делото срещу ОПГ-то на свидетел №3, за когото има версия, че е именно главният секретар на МВР.

Влизането на Живко Коцев в болница става повод да бъде отложен разпитът му пред прокурор, съобщи bgonair. Той е трябвало да получи призовка за явяване в прокуратурата по разследването за корупция в митниците.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.