Зуки гледа говеда, гои ги с макадамия, сипва им бира (снимка)

0

Собственикът на Мета Марк Зукърбърг реши да се занимава с говедовъдство. За това се похвали самият той в профила си във Фейсбук.

„Започнах да отглеждам говеда в ранчото Ко’олау в Кауай, а целта ми е да създам едно от най-висококачествените говежди меса в света. Говедата са от породите Уейгу и Ангъс и ще израснат, хранейки се с брашно от макадамия и пиейки бира, която отглеждаме и произвеждаме в ранчото. Искаме целият процес да бъде местен и вертикално интегриран“, споделя Зуки във Фейсбук.

„Всяка крава изяжда 5000-10 000 килограма храна всяка година, така че това са много декари дървета макадамия. Дъщерите ми помагат за засаждането на макадамовите дървета и се грижат за различните ни животни. Все още сме в началото на пътуването и е забавно да го подобряваме всеки сезон. От всичките ми проекти този е най-вкусният“, пише още Марк Зукърбърг.

Марк Зукърбърг

Много от последователите му го поздравяват за говедовъдството, някои от приятелите му дори се оказва, че вече са пробвали продукцията. Други обаче го питат за въглеродния отпечатък на новото бизнес начинание – според учените отглеждането на говеда е едно от най-вредните за планетата. Много бързо постът му бе атакуван и от вегани и вегетарианци.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.